Obsah fóra Profiboxing forum
RegistraceHledatFAQSeznam uživatelůUživatelské skupinyPřihlášení
Návrh na trénink

Zaslat odpověď    Obsah fóra Profiboxing forum » Tréninkové inspirace Zobrazit předchozí téma
Zobrazit následující téma
Návrh na trénink
Autor Zpráva
Lil Radikal
Junior
Junior

Příspěvek Návrh na trénink Citovat
Zdravím Lukáša a tiež všetkých ostatných ľudí, ktorých zaujíma box. Smile

Mám 13 rokov a s boxom práve začínam. Tréningy mám 4 krát do týždňa, plus ešte párkrát si idem zabehať, zaplávať (väčšinou len cez víkend). Bol by som veľmi rád, keby mi niekto poradil, čo mám trénovať, poprípade ako sa mám stravovať a takéto veci, ktoré by mi mohli pomôcť ohľadom boxu. Veľmi by ma potešilo, keby si si (Lukáš) nechal chvíľu času a pripravil mi nejaký tréningový plán, samozrejme, stačí mi, keby si mi poradil nejaké cviky, ktoré by som mal začať robiť. Ale iba ak máš čas, nemusí byť Smile ... ak by nejako pomohli základné informácie, mám 175 cm a 63 kg, čiže asi dosť veľká výška na môj vek, si myslím.

Budem vďačný za každú radu, ktorá by mi mohla pomôcť, či už od Lukáša alebo od hocikoho iného.

By Radikal
pá duben 16, 2010 1:33 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukáš
Site Admin
Site Admin

Příspěvek Trénink Citovat
Ahoj, si dost mladý. Dá se říct skoro ideální věk na začátky s boxem. Mohlo by to být dříve i později, ale v tomto věku už můžeš mít i zápasy jakmile na tom budeš dobře technicky.
Je zbytečné ti nějak radit ohledně stravy, tréninků a podobně. Box je všestranný sport. Je důležité, aby si měl dobrého trenéra a dobrou partu kamarádů na tréninku. Teď je důležité jen to, aby tě box bavil a aby si na tréninku maximálně makal! Musíš přemýšlet o technice, o tom co děláš špatně, jak se zdokovalovat, poslouchat trenéra a opravdu o technice přemýšlet!!! Kontrolovat si své chyby v zrcadle atd.
Si mladý, tekže ti nedoporučuju posilovat s činkami, stačí ti váha vlastního těla, takže hodně kliky, shyby a posilování břicha. Sportuj i jinak, zahrej si fotbal, tenis a podobně. Hodně běhej a dobré je i kolo a plavání. Zkus však nemyslet na to, že by tě třeba box jednou živil, to musí přijít samo. Musíš to dělat pro sebe, pro svůj dpobrý pocit, pro touhu být nejlepší. Tak se chovej i na tréninku.

Pokud se zdokonalíš, budeš mít zápasy a především dobré výsledky můžeš uvažovat tak jak si mi psal. Potom můžeš udělat nějaké změny v tréninku, chtít tréninkový plán či jinou pomoc. Věř, že zatím je to zbytečné, potřebuješ především kondici, dobrou techniku a obrovskou touhu po výsledcích, která se musí projevit v tréninku Smile
pá duben 16, 2010 4:57 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lil Radikal
Junior
Junior

Příspěvek Ďakujem Citovat
Dobre, ďakujem. Trénera mám skvelého (aj keď sa teda nevyznám, podľa mňa je úplne v pohode) takže to problém nebude a pôjdem do toho naplno. Čo sa týka iných športov, tak plávanie isté, futbal tiež, behanie občas, bicykel cez leto dosť často, len ten tenis radšej vymením za niečo iné Smile

By Radikal
pá duben 16, 2010 5:35 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
M.ALI
Přípravka
Přípravka

Příspěvek Citovat
Ahoj Lukáši,je mi 14 let a trénuju box už víc jak 6 měsíců,mam za sebou jen jeden zápas,který sem prohrál na body,příčinou je můj špatně sestavený seznam,podle kterého se nedá trénovat.....už sem hledal tady na foru,jestli nenajdu nějakou inspiraci....inspiraci sem našel,bohužel semi nepovedlo ji zařadit,a proto tě žádám,jestli bysmi nemohl sestavit seznam kde bude vše...Kruháč,běhání,aparáty atd......vážim 63kg a merim cca 165.... Very Happy
so červenec 17, 2010 5:30 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Lukáš
Site Admin
Site Admin

No víš, takovýto program by ti měl sestavit tvůj trenér, který tě zná, podle věku, váhy a výšky je nereálné udělat program který by ti měl sedět Sad
ne červenec 18, 2010 8:36 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
M.ALI
Přípravka
Přípravka

Příspěvek Citovat
Rozumim ti,takže to chce něco co prostě zabere a né to ,co mi ,,bude chutnat,,.....Mam ještě jeden dotaz:Jaké svalové partie jsou v boxu nejdůležitější a jaké mám posilovat? Cool
po červenec 19, 2010 10:54 am Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Lukáš
Site Admin
Site Admin

Příspěvek Svaly Citovat
No zase strašně obecná otázka ... co ti na to mám odpovědět Smile Rozhodně břišní svaly a svaly rukou. Jenže box je všestranný sport, takže potřebuješ nohy, záda, krk a vše ... Tohle je zase otázka na kterou nelze odpovědět na fóru ... je to na diplomovou práci! Ale koukni na kruhový trénink na webu tam je popsáno posilování pro box.
po červenec 19, 2010 2:23 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
M.ALI
Přípravka
Přípravka

Příspěvek Odpověd Citovat
OK......a díky za tvou trpělivost semnou...Very Happy
po červenec 19, 2010 7:33 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
M.ALI
Přípravka
Přípravka

Tak sem si sestavil seznam na trénink(o prázdniny),jestli se ti tam nebude něco líbit,tak mi to zkritituj.....PO:ráno běh(6km),potom kruhový trénink,odpoledne BOX ÚT:to samí jako v Pondělí ST:odpoledne BOX ČT:rano běh(8km-pomalu)..kruháč..odpoledne BOX.......PÁ.to samí jako v Pondělí.....SO:BĚH(8KM)
NE:volno!!!!. Kruhový trénink mam jen z 8 stanovišt.Při boxu dělám...rozcvicka,stínování 4x3 se závažím(0.5kg),potom švihadlo(3x2),kliky 4s po 20,stínování 3x2min,závěr.Jo a užívám Kreatin.........Věřím že tam najdeš asi milion chyb co se týče cvičení..... Twisted Evil
po červenec 19, 2010 7:44 pm Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Zobrazit příspěvky z předchozích:    
Zaslat odpověď    Obsah fóra Profiboxing forum » Tréninkové inspirace Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

Přejdi na: